Elke werkdag bereikbaar Info@zvdespreng.nl

Sporten met een laag inkomen

Sporten met een laag inkomen.

Met een laag inkomen is het vaak lastig rondkomen. En kleine extra’s zitten er meestal niet in. Ok niet  het lidmaatschap van een sportvereniging voor uw kind. De gemeente Brummen vindt dat iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Daarom heeft de gemeente Brummen verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Voor mensen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm of met een laag besteedbaar inkomen. Hoeveel dit precies is, hangt af van uw leeftijd en of u een partner of kinderen heeft. De regelingen voor kinderen, zoals het lidmaatschap van een sportclub, zijn ook bedoeld voor mensen met een laag besteedbaar inkomen. Klik hier voor het informatiefolder van de gemeente. De Spreng doet mee met de regeling van de gemeenten. Als uw kind lid wordt van onze vereniging, dan vergoedt de gemeente daarvoor maximaal 110 euro per jaar. De resterende contributie blijft onder voorwaarden voor rekening van De Spreng. Klik hier voor de gestelde voorwaarden.  Wel brengen wij de contributie van de zwembond in rekening.

Hoe werkt het?

  • U dient een aanvraag in voor een bijdrage van het minimabeleid. Klik hier voor het aanvraagformulier
  • U ontvangt vervolgens een brief, waarin staat dat de aanvraag wordt toegekend. Voor 1 april stuurt u een mailtje naar, secretariaat@despreng.nl. U meldt in die mail dat uw kind lid wil worden van De Spreng. En dat u gebruik kunt maken van de regeling van de gemeente. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
  • De vereniging of club kan vervolgens een nota indienen bij de gemeente Brummen voor een jaarlidmaatschap van ten hoogste 110 euro.

Wilt u eerst meer informatie over regelingen voor mensen met een laag inkomen? U kunt terecht op de volgende adressen:

  • Activerium Apeldoorn: van maandag tot en met donderdag te bezoeken van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur, Deventerstraat 46 te Apeldoorn of bel (055) 580 20 00
  • brummen.nl
  • Team voor Elkaar. Het team is elke ochtend telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 11.00 uur op nummer (0575) 568 568. Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek of hulp bij het invullen? Maakt u dan een afspraak. Team voor Elkaar werkt vanuit twee locaties:
    • Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5 te Brummen
    • Tjark Rikscentrum, Derickxkamp 2a te Eerbeek