Elke werkdag bereikbaar Info@zvdespreng.nl

Groepen

Recreatief zwemmen

Kom sporten bij ZV de Spreng

Terug

Groepen

Leeftijdscategorie 5 – 13 jaar
Naast de trainingen wordt er ook deelgenomen aan een recreatieve zwemvijfkamp om de onderlinge clubsfeer te proeven en wat wedstrijden met andere verenigingen aan te gaan.

De vijfkamp wordt gezwommen met de verenigingen: A.B.S. uit Bathmen, Proteus uit Twello, Twenhaarsveld uit Holten en BZC uit Borculo/Neede.  Er worden zeven wedstrijden gezwommen, waarbij de vijf beste resultaten meetellen voor de eindtelling. Bij de wedstrijden wordt er gezwommen in de leeftijdscategorieën onder 7 jaar, onder 9 jaar, onder 11 jaar en onder 13 jaar, onderverdeelt in jongens en meisjes. De oudste groepen zwemmen 50 meter schoolslag, 50 meter rugslag en 50 meter vrije slag. De jongste zwemmen ook die drie slagen maar dan 25 meter. De  afsluiting is een Zweedse estafette (8×25 meter vrije slag) .

Als alle diploma’s zijn behaald, kan men blijven zwemmen bij onze afdeling. Onder begeleiding van een trainer wordt de conditie op peil gehouden.

Leeftijdscategorie 13 – 18 jaar
Trainingen zoals in het algemene stuk omschreven.

Leeftijdscategorie 18+
Voor de categorie 18 jaar en ouder is de Master- en Trimgroep. De Mastergroep zwemt fanatiek haar baantjes en neemt deel aan de masterwedstrijden die er georganiseerd worden. Bij de Trimgroep ligt het tempo wat lager, maar ook hier wordt rustig doorgezwommen en aan de techniek gewerkt.

De NEBAS
De NEBAS (Nederlandse Bond voor Aangepaste Sporten) bestaat uit jongevolwassen verstandelijk beperkten. Deze jongeren zwemmen grotendeels voor hun plezier en werken daarnaast aan een stukje conditie en verbetering van de zwemslagen. Tevens krijgen zij wat technieken van het reddingszwemmen aangeleerd en wordt er gewerkt aan coördinatie en balvaardigheid. De trainingen worden aangepast op ieders individuele niveau. Eens per jaar krijgen deze jongeren een diploma toegereikt voor hun inzet en motivatie. Deelname aan deze groep gaat in overleg.