Elke werkdag bereikbaar Info@zvdespreng.nl

Terug

Wedstrijdzwemmen

Vind je het leuk om je zwem tijden te verbeteren? En wil je graag meedoen aan wedstrijden? Dan kan je ook aansluiten bij de selectie. De selectie traint vaker dan de recreanten. Tijdens de trainingen letten we meer op techniek, uithoudingsvermogen en snelheid. Ook team building is bij ons erg belangrijk.

ZV de Spreng komt uit in 2 competities. De verenigingscompetitie en de bekerwedstrijden. De verenigigingscompetitie gaat over meerdere wedstrijden. Deze competitie is opgezet door de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB). Aan het einde van het seizoen maakt de KZNB een eindklassement. De beste teams promoveren naar een hogere klasse. De Spreng komt uit in de Tweede klasse regio Oost.

Tijdens de bekerwedstrijden strijdt je met je team voor de dag winst. Ook kan je tijdens deze wedstrijden zelf medailles winnen.  De bekerwedstrijden worden onderling georganiseerd en aangemeld bij de KNZB. Dit betekent dat de tijden die tijdens deze wedstrijden gezwommen worden, meetellen als officiële tijden.

Behalve de competitiewedstrijden, komt een aantal zwemmers uit op de Gelderse Kampioenschappen. Om hier uit te mogen komen, moet je eerst onder een limiet zwemmen.

Je zwemt tijdens de wedstrijden tegen meisjes/jongens van dezelfde leeftijd of soms een jaar ouder/jonger. Je zwemt alle soorten zwem slagen: vrije slag, schoolslag, rugslag, vlinderslag en wisselslag. De jongere zwemmers komen uit op 50 en 100 meter. De oudere / meer ervaren zwemmers kunnen ook starten op 200 of 400 meter. De indeling gebeurt altijd in overleg met de trainers.

Lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij de selectie? Kom dan een keer met ons mee trainen op de zaterdag. Samen met de trainers bekijken we welk trainingsprogramma je nodig hebt en wanneer je klaar bent voor de wedstrijden.